Tel: +31 20 765 3478
Email: info@volgdetornado.nl
Volg de Tornado

Volg de Tornado

Tornado’s volgen; een ervaring die je nooit zult vergeten! Ken je van die zomerse dagen die vol zitten met donderslagen en bliksemflitsen? Is dat iets dat je gefascineerd gadeslaat? Dat wordt het tijd dat je mee gaat om tornado’s na te jagen. Wat je tijdens onze reis zult meemaken is volledig anders. Bij die reis draait het niet langer om dat beetje omweer of dat dozijn bliksemflitsen die je zult zien voordat de storm weer ophoudt te bestaan

Elke dag anders

Bij het volgen van stormen rijd je eigenlijk voor de storm uit. De stormen steken jaarlijks de kop in het midden-westen van de VS. Dat gebeurt voornamelijk tijdens de lente of zomer. Er zijn verschillende redenen waarom mensen besluiten de storm te gaan volgen. Voor de meeste volgers is het ervaren en fotograferen van de stormogen en tornado’s de belangrijkste.
Wanneer je ooit een reusachtige tornado in Oklahoma zult hebben ervaren, waarin een angstaanjagende kolom vanuit de wolk het groene veld weet te bereiken, dan is dat een herinnering die je altijd al bij blijven.Net als reusachtig rond stormoog die helemaal alleen boven een veld in Ohio hangt. Het zijn ervaringen die je nooit meer zult vergeten.


Elke dag een nieuwe ervaring
Het volgen van stormen is dagelijks anders. De ene dag is het geweldig en spannend. Maar de dagen daarna kunnen lang en saai zijn, totdat er plotseling een nieuwe storm opduikt. Op dagen zonder storm reis je naar de meest gunstige locaties en geniet je van de omgeving onderweg. Met een beetje geluk heb je even de tijd om een gokje in een casino te proberen. Hoewel het najagen van stormen de top-prioriteit is, zullen stormen niet dagelijks voorkomen. Maar als ze er zijn dan is het een spannende ervaring.

Tijdens je reis zul je veel tijd doorbrengen in je camper. Je zult vele kilometers maken om voldoende te zien.

Elke dag sta je vroeg op om tijdig jezelf naar de meeste gunstige positie te rijden. Wanneer je eenmaal een tornado of storm hebt gevonden, rij je voor deze uit. Zo kan het dus gebeuren dat je dagelijks tussen de 6 en 10 uur in de camper doorbrengt. Dat maakt dat het volgen van een storm een goede manier is om het te combineren met een rondreis door de VS.

Wat zul je zoal ervaren tijdens het volgen van stormen?
Het volgen van stormen is net als een safari in Afrika; er zijn geen garanties dat je iets zult zien of meemaken, alleen maar waarschijnlijkheden. Toch durven wij te stellen dat de kans groot is dat je tijdens je reis verschillende superstormen en stormogen zult ervaren. Het zien van een tornado is voor de meeste mensen de ultieme droom.

Maar of we dat zullen meemaken, durven we niet te garanderen. Het zal voornamelijk afhangen van de weerscondities en de tijd van het jaar. Wel durven wij onze hand in het vuur te steken dat de gids er alles aan zal doen om de tornado’s en stormogen waar jij zo naar uit kijkt. Het zien van een tornado is dus de kers op de taart van je reis. Veel mensen zullen echter al onder de indruk zijn wanneer ze een stormoog in het echt kunnen bekijken en ervaren. De kleur, vorm en constantie van een stormoog is iets dat je zelden tot nooit eerder zult hebben gezien.