Tel: +31 20 765 3478
Email: info@volgdetornado.nl
Volg de Tornado

Volg de Tornado

Tornado’s volgen; een ervaring die je nooit zult vergeten! Ken je van die zomerse dagen die vol zitten met donderslagen en bliksemflitsen? Is dat iets dat je gefascineerd gadeslaat? Dat wordt het tijd dat je mee gaat om tornado’s na te jagen. Wat je tijdens onze reis zult meemaken is volledig anders. Bij die reis draait het niet langer om dat beetje omweer of dat dozijn bliksemflitsen die je zult zien voordat de storm weer ophoudt te bestaan

Veiligheid

Aan het najagen van stormen kleven wel wat risico’s maar veiligheid staat, bij alles wat wij doen, voorop. Onze gidsen en reisleiders zullen de deelnemers nooit in gevaar willen brengen. Vaak weten ze waar een storm zich bevindt en kunnen ze, daarom, goed inschatten waar ze zich moeten positioneren om de deelnemers dicht in de buurt van de storm te brengen zonder levens in de waagschaal te stellen. Het gevaar tijdens deze reis schuilt ‘m niet zo zeer in de storm maar meer in het verkeer; je kunt al snel je oog op de weg verliezen. Zeker wanneer je een prachtige tornado ziet.


Wat moet ik allemaal meenemen?
We kunnen niet echt stellen dat er dingen zijn die je echt moet meenemen, maar wij raden het altijd aan om een goede fotocamera bij de hand te hebben. Een statief komt ook goed van pas wanneer je bliksem wilt fotograferen. Voor de rest hangt het van de tijd van het jaar af. Het kan, tijdens het najagen van stormen, koud, nat en winderig zijn. Goede, waterdichte kleding, wordt daarom aanbevolen. Je kleding moet comfortabel zitten en degelijk zijn. Een warme trui komt altijd goed van pas.


Zijn jullie ook verantwoordelijk voor het samenstellen van onze reis?
Nee, wij geven alleen maar advies met betrekking tot je reis. Je zult zelf je vlucht moeten boeken maar je kunt wel informatie vinden op onze website over gidsen die je kunnen bijstaan met de rest. Ook vind je op deze website nuttige tips en ervaringen van reizigers die je zijn voorgegaan. Dat soort informatie komt altijd van pas om jezelf goed voor te bereiden.


Wie boekt en betaald de heen- en terugvlucht?
Je zult zelf de heen- en terugreis moeten boeken en betalen. Zolang je aanwezig bent op het moment dat we verzamelen, is het verders helemaal aan jou om te bepalen wanneer, en met welke maatschappij je vliegt.


Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?
Je hotel/motel kamers voor tijdens de reis zijn allemaal in de prijs inbegrepen, net als de brandstof en andere kosten voor het huren van een voertuig. Ook de gids is volledig betaald. Eten en drinken zit niet in de prijs inbegrepen maar de meeste hotels bieden nog altijd een gratis ontbijt. Mocht dat niet zo zijn dan zul je dat zelf bij een restaurant moeten betalen.


Wat zit er NIET bij de prijs inbegrepen?
De volgende zaken zijn NIET inbegrepen in de reissom voor deze aangeboden superreis:

  • Je heen- en terugreis van je huis tot ons verzamelpunt in de Verenigde Staten
  • Eten, drinken, snacks etc. zit niet bij de prijs inbegrepen
  • Alles dat jij onderweg wilt kopen, zoals souveniers etc.